Книги із зимовою атмосферою

4 рок. тому
|
Категорія
Книги із зимовою атмосферою - Vivat
Тепла ковдра, затишний будинок, гарячий чай… Що не потрібно взимку, коли за вікном холод і хуртовина? Добра книжка, звісно ж. Зробили для вас добірку кращих творів, які створюють святковий настрій та заставляють замислитися над тим, про що можна думати лише холодними зимовими вечорами.

«Ожинова зима»

Автор: Сара Джіо

Сіеттл, 1933. Самотня мати Віра Рей цілує свого трирічного сина Даніеля, вкладає спати й вирушає на роботу в нічну зміну в місцевий готель. Вона повертається, щоб виявити, що травнева хуртовина вкрила місто снігом, а її хлопчик зник. На замерзлій вулиці Віра знаходить його улюбленого іграшкового ведмедика, а сніг замітає будь-які сліди її сина чи злочинця.

Сіеттл, 2010. Репортер «Сіеттл Ґеральд» Клер Олдрідж отримує завдання написати про першотравневу «ожинову зиму» (пізнє весняне похолодання) і її двійника з минулого. Вона дізнається про викрадення, яке так і залишилося нерозкритим, і присягається віднайти правду. Виявляється, що між життями цих двох жінок існує багато несподіваних паралелей…

Захоплива «зимова» історія для затишних домашніх вечорів.

«Зима, коли я виріс»

Автор: Петер ван Гестел

Доросла книжка про дитяче життя. Головний герой, хлопчик 10 років, живе в Амстердамі повоєнних часів, із батьком, який тяжко переживає смерть дружини. Томас не має підтримки вдома, і не має друзів, аж раптом знаходить товаришів по нещастю – дівчинку й хлопця. Брат та сестра втратили батьків під час Голокосту. Кожен з цих дітей веде власну боротьбу із суворим життям, із холодом, що заполонив не тільки вулиці Амстердама, а й серця його жителів. Прониклива книжка, яка заставляє переживати всім серцем за кожного з маленьких героїв, радіти їх маленьким перемогам і співчувати їх великим втратам.

«Північне сяйво»

Філіпп Пулман

Книжка, що розрахована на підлітків, може стати справжньою знахідкою і для дорослих. Адже в ній є все – і справжня дружба, і перше кохання, відчай та надія, радість та страждання, і, звісно, приголомшлива мандрівка у далеку Північ, де на величезних льодинах панують ведмеді, а холодною країною керують справжні відьми.

«Тринадцята казка»

Автор: Діана Сеттерфілд

Справжня знахідка для прихильників класичного англійського детективу. Приголомшлива атмосфера зимового засніженого маєтку, історія із інтригою, від якої захоплює подих аж до останньої сторінки.

Маргарет Лі, героїня книжки, отримує пропозицію стати біографом відомої письменниці. Опинившись в її будинку, вона дізнається готичну історію двох сестер-близнючок, яка десятиліттями залишалась таємницею для всього світу. І історія ця дивним чином перетинається з її власним життям.

«Люди зими»

Автор: Дженніфер Макмахон

Якщо ви вважаєте, що місця старовинним моторошним ритуалам та магії вже не було напочатку двадцятого століття, ця книжка – саме для вас. Сара та Мартін, молоде подружжя, втрачають дитину. І жінка готова на все, аби повернути її. Навіть вдатись до допомоги давно померлих предків – Людей Зими… Сімейний роман, сповнений таємниць, містики і справжнісіньких див – те, що треба напередодні Різдва.

«Сяйво»

Стівен Кінг

Жанр жахів – чудова альтернатива традиційним різдвяним сімейним романам та англійським детективам. Дії цього роману Кінга розгортаються у готелі, вкритому снігом та відрізаному від цивілізації. Головному герою, який долею випадку разом із сім’єю опинився у таємничому закладі, доведеться розгадати всі його загадки. Цікаво, що «Сяйво» не  типовим романом жанру жахи. Він заставляє переосмислити власний погляд на деякі речі та під іншим кутом подивитись на своє життя.

«Сніг»

Орхан Памук

Орхан Памук – символ літературного життя Туреччини. На його рахунку безліч престижних міжнародних премій, серед яких Нобелівська премія 2006 року. Роман «Сніг» - найзимовіший і найсвятковіший з усіх його творів. Головну роль в ньому відіграє молодий журналіст, якого негода заточила у маленькому турецькому містечку, що відоме регулярними таємничими самогубствами. Юнаку доведеться розкрити таємниці містечка, як би не заважали йому у цьому місцеві мешканці.

«Країна снігів»

Ясунарі Кавабата

Ще один зимовий шедевр від Нобелівської лауреатки. В основі книжки –Японія 30-х років і дивна, дуже східна інтрига, в якій чоловік їде побачити одну красиву жінку в «снігову країну», а закохується в іншу. Обох жінок об'єднує не тільки те, що вони були обидві гарні і цікаві, але і те, що вони вміли щиро, по-справжньому любити, віддаючи себе повністю. На прикладі цих двох образів Ясунарі Кавабата створює внутрішній пейзаж рідної країни: чистої, зовні холодної, стриманої і церемоніальної, а внутрішньо полум'яної і емоційної. Недарма наскрізними символами повісті стають символи вогню і снігу в нерозривному переплетенні.

«Щиголь»

Донна Тарт

Тринадцятирічний герой Тео опиняється в епіцентрі вибуху у музеї. Отямившись, він не одразу розуміє, що його матір, а разом з нею і його дитинство залишились там, під уламками. І поки він шукає вихід, підбирає безцінну картину, яка пізніше стане його реліквією і його прокляттям. Історія картини розгортається паралельно з історією хлопця, якого життя кидає з родини у родину, з хвилі радості у безодню відчаю. Коли ще читати такі щемкі і такі таємничі книжки, якщо не взимку, коли за вікном лютує хуртовина?

 «Різдво Еркюля Пуаро»

Агата Крісті

Ну і на завершення трохи класики – які ж новорічні свята без затишного роману Агати Крісті? Заметіль та зима чи не найкращі спільники злочину, і авторка неодноразово використовувала цей антураж у своїх історіях. Сумніватися у таланті Агати Крісті не доводиться, тому ця книга точно подарує декілька годин цікавого читання.

Читай. Мрій. Дій.

Підписуйтесь на бонуси, знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife