Найкращі біографічні книги

5 рок. тому
|
Категорія
Найкращі біографічні книги - Vivat

Що корисніше: прочитати чергову книжку про бізнес від теоретика або дізнатись історію реальної людини, яка почала з нуля та досягла всього, про що можна мріяти? Вважаємо, що друге. Тому підібрали для вас ТОП кращих біографій людей, чиї імена відомі всього світу, а чиї історії варті і поваги і повторення.

«Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє» Ешлі Венс

«Геній, мільярдер, філантроп, плейбой». Крилатий вислів Тоні Старка з Месників як не можна краще описує образ Ілона Маска. Як геній він створює електричні суперкари і ракети, як мільярдер посідає 12-ий рядок у Forbes, як філантроп залишається головою благодійного фонду власного імені, а як плейбой… ну, ви зрозуміли. Проте, історія Ілона Маска не завжди була блискучою, в ній було чимало падінь. І що справді дивує в ньому це те, що не було жодної поразки, після якої б Маск не підводився б на ноги.

«Стів Джобс» Уолтер Айзексон

Засновник Apple – людина досить відома, і біографічних описів про нього безліч. Проте саме твір Уолтера Айзексона можна вважати найбільш достовірним і повним. Для створення своєї книжки письменник провів більше сорока інтерв’ю із Джобсом, і більше сотні бесід із близьким оточенням технологічного гуру. Так він отримав можливість дізнатись і розказати світу більше не тільки про робочі досягнення Джобса, але й про подробиці його життя.

«Alibaba. Історія світового сходження» Дункан Кларк

Якщо навіть ви не знаєте хто такий Джек Ма, назва Alibaba вам точно відома. Дункан Кларк створив дійсно цікавий біографічний твір про засновника одного з найбільших на найприбутковіших у світі інтернет-магазинів. Як хлопець, який двічі провалив вступні іспити у коледж, став найбагатшою людиною в Китаї? Як звичайний викладач англійської, який заробляв 12 доларів у місяць став першим китайцем, чиє фото з’явилось на обкладинці Forbes? Відповіді на ні питання ви знайдете у книжці.

«Важкі рішення» Гілларі Клінтон

Вона – політик, перша леді Сполучених Штатів і кандидат у Президенти. Кандидат, від якого всі чекали перемоги. Кандидат, який програв, але набрався сміливості відверто розказати про це, написавши книжку «Важкі рішення». Історія надзвичайної жінки і успішного державного діяча від першої особи. Книжка, яка мотивує, надихає і вчить ніколи не опускати руки.

 «Конор Макгрегор. Життя без правил» Джон Кавана

Історія кожного відомого спортсмена – це справжній приклад стійкості, витривалості і вміння боротися до кінця. Ця книжка рекомендована не тільки тим, хто мріє про золоті медалі на Олімпіаді, але й тим, хто жодного разу не був у спортивному залі. Бо натхнення і мотивації в цій книжці значно більше, аніж боксу.

«Моя дорога птаха. Мамина книжка» Ольга Кузьменко

Кузьма Скрябін залишився в пам’яті українців промінцем світла, любові і життєлюбства, а його загибель відбилась трагедією і скорботою. «Моя дорога птаха» - це щемка книжка, яку написала мама відомого музиканта, і в цьому, мабуть, головна її цінність. Адже кому, як не пані Ользі знати все про дитячі мрії і підліткові розчарування, про таємні бажання і високі почуття майбутнього Скрябіна? Всім прихильникам творчості музиканта цей твір до прочитання обов’язковий.

 «Довгий шлях до свободи» Йона Берґер

Біографія Нельсона Мандели – це не про гроші, і не про уміння їх заробляти. Це про сміливість і відданість своїй країні, це про любов до людей і віру в краще. Це книжка, яку варто прочитати не заради того, аби розбагатіти, а заради того, аби завжди залишатись людиною.

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife