Найкращі книги про бізнес

2 рок. тому
|
Категорія

Фото готується

«Моє життя та робота», Генрі Форд

Найкращі книжки про бізнес мають бути написані тими, хто на прикладі власного життя показав, як можна побудувати величезну компанію мало не з нуля. Саме таким взірцем для безлічі американців та й мешканців решти світу є Генрі Форд.

Автобіографія засновника корпорації «Ford Motor» набула широкої популярності в усьому світі. Книжка справді неймовірно корисна, адже містить не просто мотиваційні цитати — вона наскрізь пронизана професійним досвідом, помилками і кризами, з якими зіткнувся сам Генрі Форд. Він докладно описав своє життя і професійну діяльність, новаторський підхід до управління компанією та всі нюанси й особливості керівництва.

У книжці можна знайти чимало міркувань про економіку в цілому та управління бізнесом зокрема. Сьогодні ідеї Форда надихають багатьох підприємців, і навіть великі й широковідомі компанії працюють за принципами, які свого часу запропонував автор цього видання.

 

«Багатий тато, бідний тато», Роберт Кійосакі

Ця праця увійшла в топ книжок з бізнесу ще кілька років тому і досі не полишає рейтингу бестселерів. Головна проблема, яку порушує автор на сторінках цього видання, — брак фінансової освіти. Роберт Кійосакі стверджує, що школи й університети не можуть дати повноцінних знань дітям, і часто випускники виявляються непідготовленими до справжнього життя, демотивованими та знесиленими.

Звісно, це не означає, що навчання не потрібне. Сучасна людина, навпаки, має вчитися протягом усього життя. Щоправда, паралельно можна заробляти, до то ж не абияк, а чималі гроші.

До рейтингу «найкращі книжки про бізнес» ця книжка потрапила саме завдяки колосальній кількості корисних порад на тему фінансової грамотності, а також секретів збагачення. Ви дізнаєтеся, як не просто працювати на гроші, а влаштувати все так, щоб гроші самі працювали на вас. А ще як навчити дітей давати раду фінансам.

 

«Під три чорти турботи! Нумо до роботи!», Річард Бренсон

Це видання заслужено увійшло в рейтинг книжок про бізнес. Воно стане в пригоді тим, хто боїться діяти й ризикувати, а натомість чекає, коли ж випаде особлива нагода, щоб заснувати власну справу. Автор розвінчує такий настрíй і мотивує на те, що важливо брати від життя все саме сьогодні, припинити боятись і почати жити повноцінно.

Часто для того, щоб справа стала успішною, важливий зовсім не ваш досвід чи освіта, кількість грошей на рахунку чи ділові зв'язки. Достатньо знати, як улаштовані й функціонують принципи ведення бізнесу. Маючи голову на в’язах, підприємець може зробити бренд успішним і зберегти лідерські позиції, обігнавши конкурентів.

Головна думка книжки доволі проста: якщо тобі щось подобається — кидай усе й берися до роботи, а якщо те, чим ти займаєшся, не дає задоволення і щастя, то ліпше облиш це.

 

«Доставка щастя. Шлях до прибутку, задоволення і мрії», Тоні Шей

Якщо ви шукаєте бізнес-книжки, топ літератури часто містить одразу кілька видань, які описують злети й падіння однієї компанії. У «Доставці щастя» зібрано чимало захопливих історій, які сталися із засновником компанії «Zappos». Багато в чому книжка вийшла автобіографічною. Вона примітна бодай тим, що її автор і водночас генеральний директор компанії був одним з наймолодших бізнесменів, який здобув ступінь бакалавра у двадцятидворічному віці, а у двадцять три вже почав розробляти власний стартап.

Автор акцентує не лише на взаємодії з клієнтами, а й на принципах управління, які дають змогу згуртувати працівників у цілісну й дружну команду і перетворити партнерів на справжніх та відданих друзів бренду.

Ви дізнаєтеся про типові ситуації і помилки, стратегії і провальні спроби, через які пройшов один з найбільших інтернет-магазинів одягу та взуття у світі.

 

«7 звичок надзвичайно ефективних людей. Потужні інструменти розвитку особистості», Стівен Кові

Якою б різноманітною не була бізнес-література, топ книжок на цю тему вже доволі довго залишається майже незмінним. І до нього обов'язково входить «7 звичок надзвичайно ефективних людей» Стівена Кові — американського консультанта з питань управління життям та керівництва компаніями.

Увага автора зосереджена насамперед на розвитку особистості, адже саме він криється за кожнісіньким брендом. Прочитавши це видання, ви дізнаєтеся, як взаємодіяти з людьми, чому одні компанії вибиваються вперед, а інші пасуть задніх, і що лідерство насправді — це не привілей окремої групи людей, а звички, доступні всім нам.

Автор ділиться сімома найважливішими порадами, які допоможуть не лише заснувати й виплекати успішний бізнес, а й грамотно організувати все своє життя.

 

«Найбагатший чоловік у Вавилоні», Джордж Клейсон

Якщо ви шукаєте найкращі книжки для бізнесу, які на сьогодні вже перевірені часом і зберегли свою актуальність навіть через сто років, радимо вам прочитати працю Джорджа Клейсона. «Найбагатший чоловік у Вавилоні» — це твір, написаний ще 1926 року.

Сьогодні це видання вважається класикою літератури в царині економіки. Автор посилається на клинописні таблиці, виготовлені людьми, що жили ще за Вавилонської доби. Уважно дослідивши всі закони та принципи, за якими в давнину провадилися торгівля і розподіл фінансів, Джордж Клейсон написав кілька статей у вигляді притч, які згодом об'єднав в один твір.

У книжці наведені найголовніші правила, що дають змогу розбагатіти. Приголомшує, що притчі, які базуються на історії стародавнього Вавилону, не втрачають своєї актуальності й у двадцять першому столітті.

 

«Rework. Ця книжка змінить ваш погляд на бізнес», Джейсон Фрайд, Девід Хейнмейер Ханссон

Зазвичай у топ книжок з бізнесу потрапляють, зокрема, і мотиваційні видання. Саме такою є книжка «Rework». Вона особливо актуальна всім тим, хто лише мріє заснувати свою справу.

У цьому виданні описуються всі правила й лайфхаки побудови власного бізнесу. Автор ділиться секретами, як можна вдало поєднувати основну роботу й стартап, а також як удосконалити справу, над якою ви працюєте впродовж кількох років.

Це базова інформація для бізнесменів-початківців. Її автори — програмісти й засновники компаній, які співпрацювали з такими гігантами, як, скажімо, «Twitter».

Ви дізнаєтеся, яка кількість працівників оптимальна для виконання тих чи тих завдань відповідно до зазначеного терміну, з якими проблемами найчастіше стикається бізнес-початківець і як правильно і грамотно планувати процеси та розробляти стратегію розвитку компанії.

 

«Стратегія блакитного океану. Як створити безхмарний ринковий простір і позбутися конкуренції», В. Чан Кім, Рене Моборн

Якщо ви шукаєте топ книжок про бізнес, уже маючи власну компанію, на цьому етапі вам актуальні не ази чи базові економічні закони, а поради, як перегнати конкурентів і примножити кількість потенційних клієнтів.

Позаяк конкуренція в багатьох брендів щороку лише посилюється, а її принципи стають дедалі жорстокішими й напруженішими, важливо збагнути, як у цій боротьбі здобути перемогу. Автори порівнюють сучасну конкуренцію з червоним і кривавим океаном, де гаманець клієнтів — це головний приз.

Вони пропонують усім, хто справді хоче виділити свій бренд на тлі інших, поринути в новий, так званий «блакитний океан», відійти вбік і, спокійно поміркувавши, придумати щось якісно інше й нове. Вихід зі стану боротьби за клієнтів допоможе стабілізувати стан компанії, знизить рівень стресу й увінчається розробленням нової бізнес-моделі.

Це видання заслужено увійшло до десятки найкращих книжок з бізнесу, адже містить готові інструменти для аналізу місця компанії на ринку й пошуку нових клієнтів.

 

«Домовлятися завжди. Як досягати максимуму в будь-яких переговорах», Ґевін Кеннеді

Безліч підприємців читають книжки з бізнесу, топ робіт на цю тему сьогодні складається з творів, здатних мотивувати й надихати рухатися вперед, позбувшись усіх страхів та упереджень. «Домовлятися завжди» вважається настільною книгою для всіх, хто прагне максимально якісно вести переговори з бізнес-партнерами.

У ній містяться основні поради про ведення діалогу зі спрямуванням його в конструктивне русло. Автор описує найефективніші психологічні прийоми, а також розповідає про помилки й пастки, з якими стикаються учасники переговорів. Наведені в цьому виданні історії дарують вам чудову нагоду навчатися не на власних, а на чужих провалах.

А ще в цій книжці ви знайдете практичні завдання, виконуючи які ви крок за кроком відпрацьовуватимете всі описані авторами методи побудови конструктивних та успішних діалогів.

 

«Звички на мільйон доларів. Як збільшити свій прибуток», Браян Трейсі

Завершує перелік топ бізнес-книжок праця Браяна Трейсі — провідного американського фахівця з питань ведення бізнесу. Це класичне видання актуальне і для підприємців, і для інших людей, які прагнуть стати першими в обраній царині. У «Звичках на мільйон доларів» запропоновані найефективніші методики для досягнення успіху, приклади й практичні настанови, що допоможуть побудувати бізнес з нуля.

Автор зібрав найкориснішу інформацію про людські звички й про те, як розвинути ті з них, що сприяють фінансовому успіху. Також у цій книжці наведені поради для маркетологів, вони стануть у пригоді для просування бренду і збільшення доходів.

А найголовніше, що звички, які пропонує розвивати Браян Трейсі, актуальні не лише для бізнесменів, а й для всіх людей, хто прагне змінити своє життя на ліпше.

 

Читаючи найкращі бізнес-книжки, ви зможете заздалегідь передбачити проблеми, з якими доведеться зіткнутися у вашій галузі, а також навчитеся грамотно розпоряджатися своїм часом і коштами. Ці видання не просто спонукають до дії і надихають — вони дають практичні рекомендації та дієві стратегії, змінюючи спосіб мислення підприємців. Чому б не подивитися на справу свого життя по-новому? Можливо, так ви зможете стати ще ліпшим та успішнішим.

Усі найкращі бізнес-книжки 2021, наведені в нашому переліку, ви можете придбати в інтернет-магазині видавництва «Віват». Відкрийте для себе справді корисну літературу, яка допоможе вашому бренду залишатися успішним навіть у кризові для всього світу часи.

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife