Найкращі дитячі енциклопедії: з малечку до шкільного віку

5 рок. тому
|
Категорія
Найкращі дитячі енциклопедії: з малечку до шкільного віку - Vivat

Деякі батьки впевнені: читати дитині треба з народження. А краще ще до нього. І вони не так вже й помиляються. Звук матусиного голосу (доведено вченими!) позитивно впливає на внутрішньоутробний розвиток дитини. А розглядати кольорові малюнки, торкатись пальчиками сторінок корисно і для немовляти. Проте, варто розуміти, що сенсу книжок малюк до певного віку ще не сприймає, тим паче якщо йдеться про літературу більш серйозну, аніж казочки – про енциклопедії.

«Пізнаю світ. Метелики» Алехандро Алгари

На думку дитячих психологів, оптимальний вік для знайомства з енциклопедичними виданнями – 2-3 роки. Притому, не варто починати одразу с товстенних книжок з історії старовинних цивілізацій. Краще обрати видання з мінімумом тексту, максимумом яскравих малюнків і, звісно, із темою, якою цікавиться малюк. Ось, наприклад, книжка «Пізнаю світ. Метелики» Алехандро Алгари буде ідеальною для трьохлітки. Мандруючи сторінками книги разом із новим товаришем – яскравим метеликом, малюк дізнається все про життя дивовижних комах. Тільки уявіть, як здивується дитина, дізнавшись, що на метеликів вони перетворюються з гусениць!

«Маленькі дослідники» Рута Мартіна та Аллана Сандерса

 Трошки старшим дітлахам, від 3 до 6 років, можна сміливо купувати більш інформативні видання. Адже саме у цьому віці у дошкільнят з’являється невтомна жага до знать – їм цікаво абсолютно все. І важливо надати малечі відповіді на всю тисячу і одне запитання.

У пригоді стане серія енциклопедій «Маленькі дослідники» Рута Мартіна та Аллана Сандерса. 

  • Перша книжка серії “Моє дивовижне тіло” розповідає про те, як побудований людський організм – як він працює, зростає, хворіє, старіє, нащо потрібні ті чи інші органи і чому так важливо їсти правильну їжу та робити гімнастику щоранку.
  • Друга книжка серії, "Космічний світ", відкриває дітям фантастичну нескінченність із її планетами, кометами, зірками та космічними кораблями, які подорожують чорними просторами.
  • А третя енциклопедія, "Динозаври", переносить малечу в ті далекі часи, коли землю населяли величезні рептилії, дивовижні птахи та цікаві комашки.

«Тварини, про яких варто дізнатися» Мартіна Брауна

Познайомитись із сучасними звірами дошкільнятам допоможе енциклопедія видавництва Vivat «Тварини, про яких варто дізнатися» Мартіна Брауна. На сторінках оживають звірі, яких не побачиш у зоопарку – рідкісні, дивовижні створіння, слухати або читати про яких дитина буде із захопленням.

«Велика енциклопедія транспорту» Марії Жученко

Що ж до дітей від 6 до 10 років, їм можна купувати вже книжки майже наукові. От тільки один нюанс: враховуйте особисті вподобання свого малюка (а вони в нього вже досить чіткі!). У молодшому шкільному віці дитина буде вперто відмовлятись від читання про комах, яких вона не любить, або про риб, які їй не цікаві. Купіть хлопцю, який обожнює автівки, книжку Vivat "Велика енциклопедія транспорту". Авторка Марія Жученко зібрала в ній і літаки, і поїзди, і найсучасніші суперкари. Таку книжку малий «проковтне» за 3 дні! Як і будь-яку іншу, підібрану батьками згідно його інтересів.

Тож обираючи літературу для свого малюка, не забувайте: він – вже особистість!

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife