Підсумки Vivat 2018: інноваційні зміни та великі плани

5 рок. тому
|
Категорія
Підсумки Vivat 2018: інноваційні зміни та великі плани - Vivat

2018 рік став для нас поштовхом до інноваційних змін та дозволив сконструювати власний "компас усвідомленості", з яким ми крок за кроком рухаємось в правильному напрямку.

Цей рік був насичений яскравими подіями, напруженою працею та вагомими звершеннями. У 2018 команда Vivat відсвяткувала свій перший ювілей у п’ять років, видала нові серії і безліч якісних книжок, а також представила оригінальні українські проекти на міжнародному ринку.

Протягом року наші книжки отримували чисельні премії, спеціальні відзнаки та безліч читацьких відгуків. Настав час підбити підсумки та окреслити ряд орієнтирів на майбутнє.

Тож пристебніть паски: ми рушаємо у подорож довжиною в рік!

 

Велике поповнення

 

За 2018 рік український книжковий ринок поповнився більш ніж 2 мільйонами примірників видавництва Vivat. Ми запропонували українцям безліч новинок художньої, non-fiction, дитячої та підліткової літератури.

Усього за рік з’явилося 454 нових назв книжок. З них хочеться виділити наступні:

  • Започатковані популярні серії для дітей «Айседора Мун», «Принцеса Аннелі», «Рубі Червоні Черевички», що містять принаймні три книги з різними історіями про героїв, які прийшлися до смаку українським почитунчикам.
  • Науково-популярна серія для дітей «Моя перша велика книжка» з оригінальним оформленням «National Geographic», що наразі містить дві книги з неперевершеним ілюстрованим оформленням та детальними фактами про навколишній світ.
  • Книги «Емоційний інтелект», «Таємне життя розуму», «Залежний розум» – світові бестселери, що вперше вийшли українською і здобули успіх лише за рік та акцентують увагу на інтелектуальних можливостях людського мозку, на досягненні самовдосконалення, а також на впливі емоційного інтелекту у житті.  
  • Non-fiction бестселери з управління власними ресурсами, керування грошовими коштами, досягнення максимальної ефективності і продуктивності – «Живи на повну», «Прибуток понад усе», «Передбачення: що нам готує найближче майбутнє». Ми презентували українцям джерела практичних рекомендацій світових лідерів, які здобули безліч закордонних премій і отримали чисельні позитивні реакції.
  • Оригінальна не тільки за своєю структурою, а й змістовною організацією фундаментальна книга Віталія Зубкова «Lingva Incognita», що довела до українського читача метод вивчення мов за 4 тижні. Швидко зрозуміти, опанувати та навчитись говорити іноземною мовою – можливо, і тепер ключ до засвоєння  будь-якої мови світу належить українцям. Також хочеться відзначити, що у перший день продажу розійшлось 1000 примірників книжки.
  • Арт-бук Олега Каданова «Не я, а той», що увійшов у топ-15 найкрасивіших книг Міжнародної книжкової ярмарки «Книжковий арсенал»,  посів перше місце в номінації «Мистецька література» Конкурсу «Найкраща книжка Запорізької книжкової толоки» та здобув премію Держкомтелерадіо «Краща книга року». Арт-бук вирізняється специфічним оформленням Міті Фенічкіна і містить надзвичайні вірші музиканта, що швидко віднайшли шанувальників по всій країні.
  • Один з лідерів продажів «Моя перша 1000 англійських слів», яка протягом року вийшла накладом у 15 200 примірників, з яких 10 414 продано. Кольоровий словник для малят наочно відображає англійські слова за темами і сприятиме вивченню базових слів англійської, а також подарує і батькам, і дітлахам насолоду від яскравих ілюстрацій.
  • Дві широкоформатні та найбільші за розміром книги у нашому видавництві «Велика книжка для малят» та «Довкола світу з Фуагре. Атлас для найменших», що містять цікаву інформацію про пори року, нові слова для вивчення, інформацію про кожен континент світу.
  • Революційна книга про історію мистецтва у ХХ столітті «Арт-візіонери» від Марка Гетлайна та Аннабель Говард, що ґрунтовно досліджують творчість 75 митців. У статтях, впорядкованих хронологічно, відстежено історію століття, розказано про життя і творчість великих персоналій у мистецтві, наведено їхні вислови, а також найвизначніші репродукції.
  • Серія справжнього українського фентезі «Брама», що започатковується книгою «Багряні ночі». Її видано за підсумками щорічного конкурсу фентезійних історій «Брама-2017», який презентує авторів з усього світу. Антологія включає 27 найкращих творів з понад 500 надісланих на розгляд.
  • Блискуча новинка «Сузір’я дів» від золотої письменниці України – Дари Корній, яка підкорила читачів гостросоціальною тематикою з елементами містики.  
  • Історія про Львівських підлітків та справжній паркур – «Зграя» Анастасії Нікуліної, що переносить уяву читачів у світ викликів, боротьби і долання перешкод.
  • Фантастична історія Наталії Матолінець «Гессі», яка втримує увагу читачів у магічному світі гармонії та єдності.

 

Топ продажів видавництва Vivat у 2018 році

 

  • Моя перша тисяча англійських слів
  • День народження білочки
  • Емоційний інтелект
  • Хто наступний
  • Літак без неї
  • Ожинова зима Сара Джіо
  • Дитяча енциклопедія тварин
  • Любомир Гузар Хочу бути людиною
  • Чарівні істоти українського міфу Дари Корній
  • Таємне життя розуму Маріано Сігман

 

Фестивалі–виставки–ярмарки

 

Традиційно видавництво Vivat кожного року активно долучається до національних книжкових ярмарок, виставок, фестивалів, а також сприяє організації культурного дозвілля у Харкові. З року в рік ми суттєво розширюємо асортимент і підвищуємо якість книжкової продукції. Художня література, нон-фікшн, ілюстровані альбоми, яскраві книжки-картинки та енциклопедії для дітей – це далеко не повний перелік того, що побачили на стендах видавництва читачі під час Книжкового Арсеналу у Києві, ювілейного 25 Book Forum у Львові, «Book Space» у Дніпрі, Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018», книжкового фестивалю «Kharkiv BookFest», фестивалю фентезі «Брама» у Івано-Франківську, «Книжкової толоки» у Запоріжжі та Маріуполі. Чисельним попитом відзначились нещодавні ярмарки Харкова «Книжковий Миколайчик» та «Святковий книжковий ярмарок».

Протягом року представники видавництва брали участь у міжнародних ярмарках і заходах:

  • Програма для видавців у Стамбулі, Туреччина
  • Дитячий ярмарок книжок у Кишиневі, Молдова
  • Книжковий ярмарок у Франкфурті, Німеччина
  • Конференція у Мюнхені, Німеччина

На закордонних ярмарках активно звертають увагу на якість продукції та ілюстративний вміст книжок.

«Ми донесли основний меседж міжнародній спільноті: Україна –перспективний і надійний партнер книговидавничого бізнесу.» 
Орлова Юлія Борисівна 
Генеральна директорка видавництва Vivat

 

Досягнення і премії-2018

 

Кожен регіональний фестиваль та ярмарок відзначився для нас дипломами або спеціальними відзнаками.  

Хочеться висловити щиру вдячність експертам, членам журі, організаторам, волонтерам і всім учасникам фестивалів. Завдяки відмінно злагодженій командній роботі, ми мали змогу взяти участь у наймасштабніших проектах. Дякуємо Вам за гостинність та приємно проведений час, сподіваємось на майбутню співпрацю і бажаємо нових творчих досягнень.


Протягом року видавництво Vivat загалом отримало більше 30 премій. Окремі книжки були відзначені декількома преміями, такі як:

  • «Раз овечка два овечка» Галини Крук
  • «Не я , а той» Олега Каданова
  • «Вячеслав Чорновіл. Дух, що тіло рве до бою» Василя Деревінського
  • «Чарівні істоти українського міфу» Дари Корній
  • «Сіль для моря, або Білий кит» Анастасії Нікуліної
  • «Любомир Гузар. Хочу бути людиною» Катерини Щоткіної

 

Плани на 2019 рік

 

Високий рівень оформлення, якість та оригінальність – тренди, які підуть із видавництвом Vivat у наступний рік.

У новому році ми плануємо продовжувати видавати популярні підліткові книжки. Серед них фентезійна серія від Сари Маас, продовження історії про Морріґан Кроу у світі Невермур, добра книжка про особливу дівчинку "Риба на дереві" та відома екранізована книга Кетрін Патерсон "Міст у Терабітію". Також світ побачить український переклад містичної книги "Мініатюрист"  Джессі Бертон і "Чорні водяні лілії" Мішеля Бюссі. Поціновувачів романтичних та смішних історій чекатиме новинка "Добре в ліжку" від Дженіфер Вайнер.

Крім того, вийде розкішне подарункове видання про мистецтво. "Історія мистецтва" — це майже 600 сторінок, написані відомими мистецтвознавцями й істориками культури. Ґрунтовне видання, яке ознайомить читача зі світовими шедеврами архітектури, скульптури, живопису, концептуального мистецтва.

Це далеко не весь список книжок, що вийдуть у 2019 році. Обов'язково будуть нові трилери ("Моя найдорожча", "Мовчазний пацієнт"), біографії ("Фактор Черчилля"), бізнес література ("Бізнесмаги: Батл на мільйон") і non-fiction ("Наш дивакуватий мозог", "Як помилитися майже у всьому і виграти").

Ми робимо акцент на сучасній українській літературі, вкладаємо матеріальні та інтелектуальні ресурси для розвитку української книги. У 2019 українських читачів зустріне довгоочікуване продовження «Сузір’я дів» – «Місяцівна», а також другий том «Чарівні істоти українського міфу. Домашні духи» від Дари Корній. Порадуємо і поціновувачів творчості Івана Байдака, бо вже в першій половині року вийде книжка «Чоловік з моїм іменем». Для шанувальників детективних історій вийде серія з п’яти книжок від Андрія Кокотюхи. Також у новому році вийдуть книжки сучасних популярних авторів України: Марка Лівіна, Вахтанга Кіпіані, Катерини Щоткіної, Анастасії Нікуліної, Григорія Фальковича, Макса Розенфельда, Наталії Матолінець та Тетяни Трофименко.

2018 – рік творчих злетів, масштабних проектів і суттєвих змін. Команда видавництва Vivat перекладала і друкувала одні з найпопулярніших закордонних проектів, популяризувала українську книгу за кордоном і демонструвала якість нашої продукції на Міжнародному рівні. Цього року до нас долучилось безліч нових зірок сучасної української літератури, з’явилось багато партнерів і амбітних кадрів.


Тож що далі? А далі ми налаштуємо механізм нашого компасу на нові перспективні шляхи!

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife