Книги, які варто прочитати чоловікам

3 рок. тому
|
Категорія

Фото готується

Якщо в спортзалі ми прокачуємо тіло, то за читанням хорошої книги «качається» наш мозок. Недарма ж останнім часом гострий розум вважається однією з найпривабливіших якостей чоловіка. Звісно, далеко не кожна книга припаде до душі представникам сильної половини людства. І вибір потрібно робити, дослухаючись до ваших смаків та поточного настрою. Видавництво «Віват» вирішило спростити вам пошук заняття на вечір і зібрало найкращі книги для чоловіків, які захоплюють своїм сюжетом та залишають місце для роздумів.

Поклик пращурів, Джек Лондон

Починає наш перелік роман геніального американського письменника Джека Лондона. Це сильна історія про доброго та дружелюбного пса, який народився і виріс далеко від проблем у сонячній Каліфорнії. Через кілька років собаку викрали й відправили на північ, поставивши в упряжку до гончаків. Тепер добрий і ніжний пес змушений загартувати характер, щоб стати справжнім ватажком зграї.

Ґалапаґос, Курт Воннеґут

Це серйозний і до певної міри філософський твір, який є своєрідною алюзією на Ноїв ковчег. У романі, щоправда, замість ковчега круїзний лайнер, на якому туристи не просто вирушили в подорож — вони радше втекли від жахливої руйнації навколо: Третьої світової війни, небезпечного вірусу та фінансової кризи, яка призвела до злиднів і голоду. До речі, якщо вам сподобався стиль письменника, обов’язково прочитайте ще одну його книгу — «Бойня номер п’ять».

Сяйво, Стівен Кінг

Не можна, розповідаючи про книги для хлопців, не згадати сучасного короля жахів Стівена Кінга та один з найпопулярніших його романів — «Сяйво». За сюжетом батько маленького Денні влаштовується доглядачем у старий готель, у якому раніше відбувалися страшні загадкові події. Саме тут хлопчик виявляє, що володіє так званим сяйвом — здатністю бачити минулих мешканців готелю і навіть пророкувати події, які стануться з його сім’єю. От тільки майбутнє, яке він бачить, викликає в нього не захват, а невимовний жах.

Бійцівський клуб, Чак Поланік

Якщо є книги, які повинен прочитати кожен чоловік, то це точно бодай один із творів Чака Поланіка. Звісно, найпопулярніший роман автора — це «Бійцівський клуб». Він про те, як двоє друзів вирішили організувати клуб для чоловіків, які хочуть вихлюпнути свою агресію й силу і тим самим подолати алкоголізм чи безсоння. Щоправда, один з друзів згодом розуміє, що за бійцівським клубом криється не осередок підтримки чоловіків, а місце збору злочинців. Поланік відомий не лише своїми гострими сюжетами, але і яскравими та різкими описами, харизматичними персонажами й висвітленням актуальних суспільних проблем.

Ловець у житі, Джером Д. Селінджер

Цю книгу ми дуже радимо прочитати підліткам. Та навіть якщо ви не зробили цього в юності, обов’язково поверніться до роману в дорослому віці. Він про юного Холдена Колфілда — підлітка, який свого часу став натхненником для покоління хіпі та бітників. Сьогодні «Ловець у житі» — це класика американської літератури, яка порушує проблеми дорослішання та становлення особистості.

Атлант розправив плечі, Айн Ренд

Це роман-антиутопія, який є одою капіталістичному ладу. Філософський твір з нетривіальним сюжетом, він став бестселером у всьому світі. У трилогії йдеться про те, як важливо не зраджувати своїх ідеалів та що відбувається, коли справжні творці зайняті не своєю справою, а боротьбою із системою. Книга Айн Ренд надихає на нові звершення і демонструє перемогу індивідуалізму над колективізмом.

Ми, Євгеній Замятін

Ще один роман-антиутопія в нашому переліку. Замятін майстерно оперує сатирою і вміє так закручувати сюжет, що складно полишити книжку, не дочитавши до останньої сторінки. Дія роману відбувається в ХХVІ столітті в Утопії. Люди тут не індивідуальності й особистості, а порядковий номер, який контролює поліція. Чи зможуть головні герої перемогти систему чи вже запізно? Книга «Ми» Замятіна, до речі, дуже схожа на «1984» Джорджа Орвелла та «Який чудесний світ новий!» Олдоса Гакслі.

Життя у позику, Еріх Марія Ремарк

Перу Еріха Марії Ремарка належить ціла низка творів, які варто прочитати кожному чоловікові. У романі «Життя у позику» автор порушує проблему любові і дружби, що можуть стати опорою, яка долає думки про смерть. Ця книга про те, як знайти в собі сили жити далі, коли здається що втрачати вже нічого і все життя перетворилося на жалюгідне існування. Також зверніть увагу на романи «Три товариші», «Тріумфальна арка» та «На Західному фронті без змін».

Володар мух, Вільям Ґолдінґ

Як у книгах для чоловіків може йтися про гурт дітей, які в результаті авіакатастрофи опинилися самі на безлюдному острові? Твір Ґолдінґа насправді куди глибший і зовсім не про дітей. Цей роман — про природу людини, про те, що перемагає в момент, коли ми опиняємося один на один із виживанням. І ось уже друзі стають ворогами, а дитячі ігри перетворюються на страшні та божевільні ритуали.

Володар перснів, Дж. Р. Р. Толкін

Здавалося б, про цю трилогію знають усі. Та навіть якщо ви просто дивилися серію фільмів, обов’язково прочитайте романи Толкіна. Автор витворює геніальний і складний світ, у якому кожен персонаж прописаний настільки точно, що читач розуміє мотивацію навіть антигероїв. Сюжет обертається довкола війни, яка триває вже кілька сотень років. Усі сторони мріють про одне — заволодіти Єдиним Перснем, який дасть змогу контролювати весь світ. Гобітові на ім’я Фродо випадає тяжка й небезпечна місія — знищити перстень, на який полюють сили зла.

Моє життя та робота, Генрі Форд

Біографії великих людей можуть бути вельми захопливими. Особливо тоді, коли ці книги про людей, які створили себе самі. Саме таким і був Генрі Форд, який, починаючи працювати у власному гаражі, зумів заснувати автомобільну корпорацію та став першою людиною, що почала застосовувати на виробництві конвеєр. Форд зробив справжній переворот в організації праці та веденні бізнесу. І ми впевнені, що принципи його життя допоможуть кожному чоловікові в досягненні мети й успіху.

Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього, Юваль Ной Харарі

Думаєте, читати про те, як виникла людина, — це нудно й утомливо? У цьому виданні факти викладені так цікаво і яскраво, що просто неможливо відірватися. Автор розповість, як Нomо sapiens, який колись був лише одним із шести видів, що претендували на верховенство на нашій планеті, винищив конкурентів і став господарем Землі. У процесі читання ви дізнаєтеся, як зароджувалися всі аспекти нашого сучасного життя: держави та їхній лад, гроші, релігії тощо.

Мистецтво війни, Сунь-дзи

Попри промовисту назву, книга не зовсім про ведення війни. Вона радше про боротьбу і про те, як подолати конкурентів і вийти переможцем із будь-якої ситуації. Принципи автора можна використовувати й у веденні бізнесу, і в комунікації з людьми. Це філософський трактат, у якому кожне речення — перевірена століттями мудрість. Недарма ж Китай так довго вважався однією з найсильніших держав і до сьогодні займає чільну позицію у світовій економіці.

Хрещений батько, Маріо П’юзо

Це культовий роман про американську мафію XX століття. Ви не лише дізнаєтеся всі подробиці життя гангстерів, але й познайомитеся з цікавими персонажами, історія яких показана так, що складно одразу зрозуміти, хто хороший, а хто — лиходій. Одні й ті ж люди можуть грабувати та вбивати, а можуть підставити плече, надати підтримку й безстрашно кинутися на захист своєї родини.

Робінзон Крузо, Даніель Дефо

З примхи долі головний герой книги опиняється на безлюдному острові. Щоправда, з часом з’ясовується, що територія ця не така вже й безлюдна. Робінзонові Крузо випаде впоратися з безліччю труднощів, витримати полон і ненависть, вижити в екстремальних ситуаціях та шукати способів вирватися з оточеного великими водами шматка суходолу.

Монах, який продав свій «Феррарі», Робін Шарма

Коли мова заходить про щасливе життя, багато чоловіків уявляють багатство та успіх. Історія головного героя цієї бізнес-притчі — адвоката Джуліана — показує, що за зовні успішною та заможною людиною може ховатися невпевнена й нещаслива особа. Переосмисливши своє життя, Джуліан відкриває для себе тибетські практики, які допомагають дати раду життєвим та фінансовим труднощам і поглянути на життя по-новому. Ця книга подарує вам усвідомлення, як просто й водночас складно — жити сьогоднішнім днем, а ще додасть сил і натхнення для пошуку свого призначення.

Механічний апельсин, Ентоні Берджес

Ми перелічили вже майже всі книги, які повинен прочитати кожен чоловік. Одним з останніх у нашому переліку є твір «Механічний апельсин». Він про людину, яка, пропагуючи насильство та жорстокість, сама потрапляє в ті умови, які обстоювала. Головний герой (радше антигерой) Алекс, який протягом усього життя був злочинцем, попадається поліції і проходить програму перевиховання, покликану придушити волю людини й перетворити її на «механічного апельсина».

Воно, Стівен Кінг

Другий у нашому переліку роман короля жахів Стівена Кінга. У центрі подій — провінційне містечко, де підлітки, які пройшли крізь справжнісіньке пекло, змушені знову зіткнутися зі злом. Семеро героїв вирішують з’ясувати, куди зникають місцеві мешканці і що за жахіття обсіло містечко Деррі. Це страшний і дуже цікавий роман Кінга, який, до речі, має кілька успішних екранізацій.

Серія книг «Пісня льоду й полум’я», Джордж Р. Р. Мартін

Хто ж не чув про серіал «Гра престолів»? І багато хто знає, що знятий він за романами Джорджа Р. Р. Мартіна. На жаль, остання книга автора ще не опублікована. Та ви вже можете почати знайомство із циклом (до того часу, коли ви дочитаєте, автор, либонь, допише історію до кінця). У центрі сюжету — боротьба за трон Семи Королівств, яка точиться між кількома впливовими домами. Антураж книги нагадує середньовічну Європу з її інтригами та палацовими переворотами. Декого з читачів лякає величезна кількість персонажів і сюжетних ліній, однак саме це робить книги Джорджа Р. Р. Мартіна такими цікавими та популярними.

Багатий тато, бідний тато, Роберт Кіосакі

Остання в нашому переліку — книга Роберта Кіосакі. Вона актуальна для тих чоловіків, у кого є діти. Прочитавши це видання, ви дізнаєтеся, як розповісти своїй дитині про такі поняття, як фінанси, успіх і призначення. Автор досліджує, як на ці теми говорять з дітьми багаті й успішні батьки, і запевняє, що з раннього віку дитина повинна знати — важливо не працювати заради грошей, а зробити все можливе, щоб твої гроші працювали на тебе.

Є в цьому світі книги, які повинен прочитати кожен чоловік. Вони впливають на формування характеру, роблять з людини доброго співрозмовника й допомагають цікаво і з користю провести нудний, на перший погляд, вечір. Усі видання, з якими ви ознайомилися в цьому переліку, можна знайти та придбати на сайті інтернет-магазину «Віват». Читайте й прокачуйте свій мозок разом з нами!

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife