Найкращі книги з риторики й ораторської майстерності

3 рок. тому
|
Категорія
Найкращі книги з риторики й ораторської майстерності - Vivat

У розділі риторика книги повинні бути лише практичного характеру — і лише від тих, хто справді виступає на постійній основі. Бо сама лиш теорія навряд чи навчить вас, як впоратися з моментами, коли від паніки підкошуються коліна, а світло софітів сліпить очі. І сотні глядачів прискіпливо дивляться на ваші прагнення їм щось розповісти. Ми підготували добірку з 10 книг, які точно вкажуть, як правильно провести будь-яку лекцію.

WOW-виступ по-українськи. Ноу-хау сучасного оратора

Андрій Степура — не просто автор цієї книжки, а й засновник школи ораторського мистецтва. Тож у його посібнику вміщено професійні поради, які викладають на спеціалізованих курсах, а ви можете отримати корисні знання в експрес-форматі, просто прочитавши ці 300 сторінок.

Ця книжка також розповість:

●     Як розставити для слухача так звані «магніти довіри», щоб прикувати погляд та бути експертним в очах аудиторії.

●     Як впоратися зі страхом перед виступом

●     Як зробити влучні слайди та що краще закцентувати голосом.

Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів

 Виступи експертів на платформі TED ще у 2012 році сягнули показника в понад мільярд переглядів. Тож із книг з риторики ця є mustread, якщо ви прагнете виступати перед численними глядачами. Її автор — куратор цих конференцій, девіз яких «ідеї, варті того, аби їх поширювали», Кріс Андерсон. Він зробив із донесення міркувань про світ справжній культ і точно посприяв кільком стартапам, даючи настільки корисні інсайти.

Мистецтво говорити

Бізнес-тренер Джеймс Борґ радить, як під час виступу контролювати мову тіла, тембр голосу. А також дещо, що про ораторське мистецтво книги звичайні не розкажуть - як повністю змінити сприйняття себе під час комунікації.

Сторітелінг для очей, вух і серця

Бути оратором — не просто вміти впевнено говорити про все що завгодно на публіці. Треба вибудувати історію таким чином, аби вона найкраще дійшла до найприскіпливіших читачів. Надати форму виступу допомагає сторітелінг як спосіб поставити історію в основу поданої інформації для кращого її запам’ятовування. Імпровізуйте, згадуйте яскраві приклади з життя — це додасть вашому виступу людяності й справжності. Відомий український журналіст Марк Лівін вміє писати статті, вести подкасти та просто говорити зі своєю аудиторією так, що його розповідь западає в душу. Тепер він навчить цього й вас.

Сторіноміка: маркетинг у пострекламну епоху

А якщо українського досвіду буде замало, пропонуємо глянути на класику в тому, як разом із теоретичними даними передавати частинку власного досвіду. Автор цієї книжки — майстерний оповідач, лектор та консультант Робер Мак-Кі.

Харизма як складова, про яку часто забувають книги з ораторської майстерності

Хороший виступ залежить від внутрішньої впевненості оратора. Тож значну частину цієї добірки ми приділили цим питанням, які з’являються не лише у фаховій літературі з виступів.

Харизма лідера. Феномен харизми від А до Я

Ця книжка вчить, що варто спершу повірити у власну могутність - і вона до вас обов’язково прийде. До речі, автор книги Радислав Гандапас займає 27 позицію рейтингу світових спікерів.

Як здобути прихильність людей і навчитися впливати на них

Ці рекомендації від колишнього агента ФБР підкажуть, як “вербувати” аудиторію в лави своїх прихильників на рівні спецслужб.

Психологія впливу

 Роберт Чалдині є автором цієї всесвітньої класики, де вміщено понад 100 маніпуляцій. Пам’ятайте про них - і не дайте їм зіпсувати ваш виступ і настрій.

Антисуржик. Вчимося ввічливо поводитись і правильно говорити

Правильна вимова дозволить вам звучати якомога переконливіше. Подбайте заздалегідь про слова, які використовуватимете у виступі, вчіться чітко їх вимовляти та позбудьтеся зневажливого лексикону. Ця книжка зарадить можливим проблемам.

Філософія впевненості в собі

Якщо часу на підготовку до виступу не так багато, а впевненості бракує, цей нонфікшн стане у пригоді, змінивши докорінно ставлення до себе. Французький філософ Шарль Пепен дає раціональні докази, чому ви варті бути лектором і ваші знання теж важать.

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife