Найкращі книги про психологію відносин між чоловіком і жінкою

3 рок. тому
|
Категорія
Найкращі книги про психологію відносин між чоловіком і жінкою - Vivat

Бути разом, насолоджуючись здоровими відносинами - зовсім не просто. В Україні понад 42% шлюбів закінчуються розлученням, в США розлучаються кожні 36 секунд, а під час самого романтичного свята Святого Валентина з кожним роком розходиться все більше пар. Чому так трапляється, пояснюють книги з психології відносин:

Про те, як зберегти любов

       Мабуть, найбільш затребувані книги про відносини - ті, які допомагають вирішити проблеми, пов'язані зі встановленням міцних зв'язків. Тому що пристрасть з часом йде (любов живе 3 роки, як стверджував Фредерік Беґбедер), а що ж нам залишається потім?

      "Пастка пристрасті" - якщо шукаєте книги з психології і саморозвитку, саме ця допоможе з балансом в підтримці вогника і розподілі ролей між закоханими. Вона нагадує, що ми любимо, в першу чергу, живу людину, а не образ в нашій голові, за допомогою якого просто заміщається порожнеча на місці нездійснених очікувань.

      Іноді так хочеться залізти своїм коханим в голову і зрозуміти, як з ними краще спілкуватися. У жінок є така можливість з книгою “Секрети чоловіків, які має знати кожна жінка”  - в цьому бестселері, створеному ще в 1990 році, описані фізіологічні, психологічні та соціальні особливості чоловіків, які формують їхню поведінку. Вона допоможе надовше зберегти взаєморозуміння: на побаченнях, в сексі, сварках, в побутових питаннях.

     Якщо конфлікт в парі вже стався, його краще розв’язати на стартовому етапі за допомогою конфліктології. Книга “Чому виникають конфлікти” навчить справлятися навіть з самими давнішніми образами й запобігти розриву відносин. А ось якщо ви тільки хочете спрогнозувати, чи буде ваш зв’язок міцним, розрахуйте це за допомогою “Математики кохання

Про шлюб

       Джон Готтман входить в десятку найвпливовіших психотерапевтів за останні чверть століття. Разом з Нен Сільвер, журналісткою і колишньою головною редакторкою видання Health, він провів наукове дослідження, здатне передбачити кризу в шлюбі і усунути її. Результатом стала “Сім принципів щасливого шлюбу”, приклад корисної книги про відносини під час важких періодів, коли здається, що друга половинка зовсім тебе не розуміє.

       Не завжди шлюб, проте, буває щасливим, і коли потрібно сказати, що ви розлучаєтеся, скористайтеся Гарвардським методом ведення переговорів, застосувавши його паттерн на ваше життя. Справжня психологія стосунків книги “Складні розмови” проявляється в умінні поговорити навіть з людиною, почуття до якого охололи і яка вже ображена.

       Не будемо забувати про сексуальний аспект відносин у парі. Чи всі контрацептиви однакові, який час оптимальний для акту, чи існують продукти-афродізіаки - здавалося б, у дорослому житті ми повинні знати відповідь на такі питання. Але “69 міфів про секс” доводить, що всі помиляються, коли мова заходить про найінтимніше. Окремо розібратися в анатомії жіночих статевих органів і їхньому сексуальному задоволенні допоможе “Приховане диво”, а про те, що взагалі таке оргазм і як його отримати, розповість новинка “Кінчай!”. Відомо, що кожна друга жінка від 18 до 35 років не отримує оргазму, і причина часто криється в психологічних аспектах її стоснків з другою половинкою.

      У 1997 році американський консультант Стівен Кові написав “Сім звичок надзвичайно ефективних сімей” - вона входить в найкращі книги з психології стосунків. У хорошій сім'ї, наприклад, повинна бути спільна місія і установка "ми", а не "я". А вашим діткам про любов і стосунки багато роз'яснить книжечка Франсуази Буше “Книжка, яка нарешті розкаже тобі геть усе про любов”.

Про небезпечні стосунки

       Ми не завжди закохуємося в достойних. Самозакохані і деспотичні особистості здатні привабити нас незвичайною харизмою. Подібні випадки описані в “Psychopath Free. Як звільнитись від токсичних стосунків і не стати жертвою”, чий автор Джексон Мак-Кензі і сам пережив аб’юзивні стосунки, після чого заснував групу підтримки і написав цей помічник для колег з нещастя.

        Небезпечно також розчинятися в іншій людині, не помічаючи очевидної шкоди для себе в таких стосунках. У подібні найкращі книги з психології стосунків входить класичний бестселер “Жінки, які кохають до нестями” психотерапевтки Робін Норвуд. Авторка надає 10-кроковий план, як подолати залежність від конкретної людини.

        Надмірна прихильність ніколи не буває на благо. Відомий психотерапевт Ірвін Ялом в бестселері “Ліки від кохання” говорить про те, що лікувати закоханих - процес, який жахливо вимотує. Пацієнтка в його практиці була надзвичайно зачарована своїм лікарем, і у цієї заплутаної історії так і не було щасливого завершення - як і любові, як потім виявилося, теж не було.

        Буває, що після розлуки людини складно відпустити - кілька років пліч-о-пліч нагадують про себе. У книзі від експерта з міжособистісних стосунків “Чоловічий погляд на стосунки” читач побачить, як можна трансформувати почуття, що залишилися, і почерпнути від будь-яких, навіть деструктивних стосунків цінний досвід.

Підписуйтесь на бонуси, знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife