Найкращі мотиваційні книги

3 рок. тому
|
Категорія
Найкращі мотиваційні книги - Vivat

Амбіційність, гідна Річарда Бренсона і Ніка Вуйчича, рідко буває вродженою якістю. Її можна розвивати, як окрему навичку, складаючи графіки досягнення мети, надихаючись відкриттями новаторів, відзначаючи кожну свою маленьку перемогу.

Коли потрібно почати день з правильної ноти й зарядитися натхненням на наступні робочі будні, виділіть хоча б пів години на мотивуючі книги вранці. І ось топ, з якого можна почати:

"Мистецтво мислити масштабно"

  Це видання від доктора філософії Девіда Дж. Шварца дозволяє переступити за рамки своїх обмежень. Написане ще в 1959 році, воно не перестає бути класикою літератури для розвитку нестандартного мислення і встановлення установок на краще.

 “Живи на повну! Управляй енергією, а не часом — стань успішним і щасливим”

Автори - психолог з понад 30 роками стажу й американський журналіст - вирішили розбити міф, що нам постійно не вистачає часу. Відповідь на те, чому ми не встигаємо, лежить в неправильному розподілі енергії. Інші книги з мотивації закликають зробити все і відразу, але тут в основі лежить система перерозподілу фізичної, емоційної, ментальної та духовної енергії. Джим Лоер і Тоні Шварц розкажуть як.

"Пасткологія: 7 хитрощів для досягнення успіху в житті"

На шляху до вершини існують сім пасток, які беруть в заручники творчий запал і стопорять на місці. Але Девід Кові та Стефан Мардікс, цитуючи їх, "дають надію", що з будь-якої життєвої ями можна вибратися з допомогою хитрощів і розвиненої кмітливості.

"Візьміть за звичку досягати мети"

Співзасновник Стенфордської школи дизайн-мислення Бернард Рот переконаний: цілепокладання це справжня звичка, яку ми вчимося доводити до ладу. Його головні тези: не пробувати, а робити, не шукаючи собі виправдань; ігнорувати все, що здатне відволікати; підвищувати не мету, а оптимізацію процесу тощо.

“Твоє друге життя, або Шанс змінити все”

Завдяки цьому бестселеру вже 2 мільйони людей у ​​всьому світі змогли зробити життя щасливішим. Художні книги про мотивацію не є рідкістю - за допомогою реалістичних історій легше показати приклад вигідної моделі поведінки. Так і тут - Камілла пристає на пропозицію Клода, фахівця з рутини, і крок за кроком змінює буденність навколо.

“Будь лідером: вирішуй, плануй, дій”

Секрет лідерства - проактивність, швидкість у прийнятті рішень. Це відомо власнику консалтингової компанії, що співпрацює з такими великими клієнтами як Microsoft і Disney, Стівену Мак-Клатчі. Він пояснює, що у людської мотивації є 2 форми вираження, що час - цінний ресурс і що планувати варто не тільки на місяці, а й на роки вперед.

“Мистецтво досягати бажаного”

Понад 4 мільйони примірників цього видання було розкуплено по всьому світу. Самореалізація - питання, варте філософських роздумів, і якраз їх читач і зможе тут знайти. Налаштуйтеся на хвилю успішності!

“Переваги поразок”

Француз Шарль Пепень переконаний - кожен промах набагато кращий лаврових вінків перемоги, тому що так ми продовжуємо намагатися. Де Голль, Джобс, Черчилль - ці люди теж зазнавали поразки, перш ніж масово прославитися. І ви в цьому плані точно не унікальні і нічим не гірші за них.

“Зупинись! Як протистояти культу самовдосконалення і бути щасливим”

А може вам просто необхідна мотивація, щоб ... бути собою. Гармонія зі своїм тілом і думками - запорука того, що ви зможете ефективніше використовувати їх для своєї вигоди. Адже розуміти й любити себе важливіше, ніж безперервно змінюватися.

“Залежний розум. Сигарета, смартфон, токсичні стосунки: як формуються шкідливі звички та як їх подолати”

Не тільки в здобутті успішності знадобляться мотиваційні книги - вони так само корисні для позбавлення від залежностей. Тут, наприклад, вам розкажуть, як злізти з гачка шкідливих звичок.

“Ічіґо-Ічіє. Японське мистецтво проживати незабутні моменти”

Японський культурний концепт споглядання життя з'явився ще в 16 столітті - і з того часу використовується в піднятті духу і прокачуванні креативності цієї нації.

“Присутність. Як спрямувати свої сили на досягнення успіху”

Спеціалістка з соціальної психології Емі Кадді стверджує, що успішність - це бути тут і зараз. Сконцентруйтеся, напружтеся і вам вдасться зловити потрібний момент за хвіст.

“Думай і дій як кіт”

Ваш пухнастий домосід - хороший мотиватор. Він відтинає все зайве, що може ввести його в стрес, і гіперфокусується на максимально цікавому в даний період. Так що ваш котик - хороший тренер з організації свого часу.

"Щоденник за методикою Bullet Journal"

Коли завдання детально розписані, їх легше візуалізувати й до них зручніше готуватися. За допомогою методики ведення записів Bullet Journal вдасться раціонально розпланувати свої досягнення на майбутнє.

“Допоможіть! Чи дійсно книжки про саморозвиток здатні змінити життя”

Ну і варіант для тих, хто хоче перевірити, чи працюють всі ці найкращі мотиваційні книжки, - прочитати одну, в якій буде зібрана перевірка 15 нашумілих подібних видань. Маріанна Павер детально опише, чого їй вдалося досягти після книг мотиваторів.

Підписуйтесь на бонуси, знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife