Найкращі книги успішних людей

2 рок. тому
|
Категорія

Фото готується

Успіх — це не те, що саме собою звалюється на голову. Найчастіше для його досягнення доводиться пройти безліч випробувань і труднощів, подолати зовнішні обставини й навіть самого себе. Історію пишуть переможці, тож читати про людей, які змирилися з невдачами, похнюпили голову й ніяк не виправили ситуацію, марно та нецікаво. Набагато продуктивніше дізнатися, як підвестися після фіаско, виправити помилки та вийти на новий рівень життя. Саме тому так важливо читати книги успішних бізнесменів — людей, які на власному прикладі доводять, що їм до снаги заснувати свою справу й розвивати її за будь-яких обставин.
Видавництво «Віват» зібрало книги для досягнення успіху, написані підприємцями та інвесторами — людьми, які не зникають зі списків Forbes протягом багатьох років. Пропонуємо до вашої уваги 6 видань, у я

«Моє життя та робота», Генрі Форд

Важко переоцінити, яким важливими для розвитку сучасного бізнесу та розбудови робітничих і виробничих відносин були новаторські ідеї, що їх свого часу запровадив у своїй компанії Генрі Форд. Засновник найбільшого автоконцерну, він починав як звичайнісінький розробник та інженер, працюючи у власному будинку, заручившись підтримкою кількох людей.

Форд надихнувся ідеєю розробити швидкий і сучасний транспорт, доступний кожному. Ця ідея — бажання цілком змінити світ і підхід до створення автомобілів — призвела до того, що сьогодні транспортний засіб — не так розкіш, як засіб пересування і доконечна потреба в сучасній круговерті життя.

Цю книжку Генрі Форд написав самостійно: він працював над своєю біографією протягом кількох років, пригадуючи всі етапи зародження, розвитку та криз компанії Ford. Видання «Моє життя та робота» стане в пригоді не лише тим, хто бажає започаткувати власну справу. Воно по заслузі належить до категорії «книги про успіх та мотивацію»: Генрі Форду вдалося написати біографію, яка надихає й наснажує мільйони читачів у всьому світі.

У ході читання ви дізнаєтесь, як побудувати злагоджену команду для успішної праці, як подолати серйозні кризи й вижити в умовах жорсткої конкуренції, змагаючись чесно. Усі прийоми та правила, описані автором, актуальні й сьогодні, ними послуговуються провідні бізнесмени, серед яких і теперішні власники автоконцерну Ford.

«Історія Starbucks. Усе почалося з чашки кави…», Говард Шульц

Книги про успіх та мотивацію часто написані людьми, які перебувають у списку Forbes та зберігають там чільні позиції упродовж багатьох років. Це стосується і власника мережі закладів Starbucks, яка вважається найбільшою франшизою кав'ярень, що завоювала заслужений успіх у всьому світі. Логотип Starbucks сьогодні знають усі, кав'ярні відомі не лише своїм брендом, а й високою якістю обслуговування, унікальною продукцією та ретельно розробленою концепцією, яку просто неможливо повторити.

Говард Шульц, власник Starbucks, написав історію компанії, яка за час свого існування принесла бізнесменові понад 3 мільярди доларів прибутку. Усе починалося з невеликої кав'ярні, а переросло у створення найбільшого бренду зі світовим ім'ям.

У своїй книжці Говард Шульц акцентує не так на особливості розробки бренду, як на важливості побудови правильних робочих відносин. Секрет успіху та ключ популярності Starbucks криється не лише у власне бренді та продукті, але й насамперед у людях, які готують та подають каву відвідувачам. Правильний підбір персоналу й постійна робота з командою, створення доброзичливої атмосфери й мінімізація конфліктів — завдяки всьому цьому поліпшується обслуговування відвідувачів і водночас зростає кількість лояльних клієнтів.

Такі книги для успіху розкривають усі секрети й підводні камені створення бренду. Недарма ж книжка Говарда Шульца протягом тривалого часу вважалася бестселером Нью-Йорк Таймс і була надрукована накладом у кілька мільйонів примірників лише в США.

«Втрачаючи невинність. Як я побудував бізнес, роблячи все по-своєму й отримуючи задоволення від життя», Річард Бренсон

Virgin Group — конгломерат компаній, до складу якого входять фірми, що спеціалізуються на авіаперевезеннях, кабельному телебаченні, звукозаписі тощо. Її засновник — британський бізнесмен Річард Бренсон — сьогодні є власником 400 компаній і має статки, що перевищують 5 мільярдів доларів. А недавно Річард навіть побував у космосі — під час випробувань корабля, спроєктованого його ж таки компанією Virgin Galactic.

Історія цього підприємця — це аж ніяк не «успішний успіх», який сьогодні так активно пропагують бізнес-коучі та блогери. З книги для успішних людей, написаної Річардом Бренсоном, ви дізнаєтеся, з якими проблемами і провалами стикався бізнесмен на шляху до своєї мети. Це нестандартне видання, в ньому йдеться не лише про успішні кейси. Бренсон стверджує: всім підприємцям щонайважливіше створювати свій індивідуальний досвід та розвивати бізнес-інтуїцію. А це можливо навіть у разі помилок та провалів.

На сторінках цього видання зібрано безліч цікавих і подеколи кумедних фактів про життя Річарда Бренсона — людини, яка не те щоб відкидає всі правила, але все ж таки воліє запроваджувати нові тенденції, за якими розвиватиметься бізнес. Ця праця — саме той випадок, коли книги про успішних людей залишаються актуальними протягом кількох десятиліть. Уперше опублікована в 1998 році, вона й сьогодні не втрачає актуальності для читачів, зокрема й головно бізнесменів.

«Від нуля до одиниці. Нотатки про стартапи, або як створити майбутнє», Пітер Тіль

Інструмент PayPal сьогодні вже міцно вкоренився в нашому житті. Але ми так мало знаємо про його засновника, який сьогодні перебуває в рейтингу Forbes зі статками в понад 2,5 мільярди доларів. Пітер Тіль створив не лише PayPal, а й компанію Palantir, що спеціалізується на аналітиці та інвестиціях.

Автор книжки розповідає про те, як заснувати власну справу. Він пропонує свою концепцію бізнесу. Пітер запевняє, що головним прагненням бізнесмена має стати бажання створити монополію. Конкурувати протягом усього життя — це повсякчас створювати стресові ситуації для компанії та її працівникам. Тіль розповідає, як можна виділитися на ринку, продумати унікальну пропозицію і завоювати свою нішу так, щоб у вас просто не залишилося конкурентів.

Щоб стати по-справжньому успішним, іноді потрібно не винаходити велосипед, а запустити на ринок щось нове й потрібне клієнтам. Так, ставитися до цього постулату як до істини в останній інстанції не варто. А проте багато правил життя Пітера Тіля актуальні й цікаві, легко запроваджуються в процеси і можуть позитивно вплинути на розвиток бізнесу. Ви дізнаєтесь, які книги читають успішні люди і за якими принципами вони планують свій день так, щоб ставало часу на все і навіть більше.

«Rework. Ця книжка змінить ваш погляд на бізнес», Джейсон Фрайд

Які книги радять успішні люди? Ті, що написані такими самими людьми. Команда підприємців, які започаткували компанію «37signals» і розробили безліч програм, що ними сьогодні активно й успішно послуговуються в усьому світі, вирішила поділитися своїм досвідом ведення бізнесу. Так з'явилося кілька книжок двох авторів, до яких входить і видання «Rework. Ця книжка змінить ваш погляд на бізнес».

До нашого рейтингу книг успішних людей це видання потрапило не випадково. Це джерело корисної та цінної інформації як для підприємців, що прагнуть вивести свій бізнес на якісно новий рівень, так і для тих, хто просто мріє заснувати власну справу або ж перебуває на етапі пошуку свого місця в житті.

Книжка швидко стала бестселером і досить довго очолювала рейтинги «Топ книжок успішних людей у галузі бізнес-літератури» на amazon.com. Тут зібрані не просто історії, а й практичні рекомендації, поради і вправи, виконання яких дає змогу по-новому подивитися на розвиток власної справи.

Автори допоможуть визначити, з якою метою ви створюєте бізнес, як залучати інвесторів, знаходити вихід зі складних ситуацій, конкурувати та розвиватися. Це абсолютно новий і сучасний підхід до успіху. Книжка буде особливо корисна фрілансерам і людям, які не в захваті від роботи в офісі.

Зібравши концепції та деталі бізнесу, поділивши їх на дрібні елементи й проаналізувавши кожен з них, ви зможете створити власну ідею й конкурувати з акулами бізнесу, випускаючи на ринок продукти, які насправді потрібні людям.

«Розумний інвестор. Стратегія вартісного інвестування», Бенджамін Ґрем

Погортавши книги біографії успішних людей, іноді хочеться почитати й про те, як можна розбагатіти саме в сучасних умовах. У такій справі важливо спиратися на досвід інших підприємців, щоб уникнути прикрих помилок. Зазвичай для цього фактів із біографій може бути замало — потрібні практичні, а головне актуальні поради. Саме тому ми зібрали найкращі книги успішних людей: від автобіографічних до пізнавальних.

І це видання, власне, таким і є. «Розумний інвестор» — посібник з інвестування, який щонайповніше пояснює, що таке інвестиції, як вони працюють і як, послуговуючись цими знаннями, можна заробити багато грошей. Ця праця входить до списку «улюблені книги успішних людей» уже протягом кількох десятиліть, а вперше була опублікована ще в середині ХХ століття.

Звісно, в сучасній версії додаються більш актуальні поради, проте деякі постулати залишаються незмінними. Ви дізнаєтесь, як інвестувати в цінні папери, які підходи до інвестицій існують сьогодні та які з них були розроблені безпосередньо автором книжки. Кожен розділ цього видання закінчується коментарем Бенджаміна Ґрема — він підбиває підсумки й тим самим допомагає ефективніше засвоїти нову інформацію.

Усі перелічені вище книги: історії успішних людей, їхні біографії та поради бізнесменам-початківцям обов'язкові до прочитання тим, хто мріє заснувати власну справу або не хоче зупинятися на досягнутому. Це наснажливі й корисні видання, з яких ви дізнаєтеся практичні рекомендації та секрети досягнення успіху.

Знайти всі книги про гроші та успіх, які увійшли до нашого переліку, ви можете на сайті інтернет-магазину видавництва «Віват». Повірте, читання може дарувати і задоволення, і неабияку користь. Ви дізнаєтесь, як створювалися світові компанії та відомі бренди, як просувалися бізнесмени, ім'я яких сьогодні відоме на весь світ. Можливо, це спонукає вас вам відкинути сумніви й страхи і знайти свій шлях до успіху.

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife