Фільми за книгами, кращі за оригінал

4 рок. тому
|
Категорія
Фільми за книгами, кращі за оригінал - Vivat

Є екранізації, які розчаровують – викривляють сюжет книжок, не передають настрій творів і характери героїв. Є екранізації, які доповнюють літературні творіння – надають їм нових сенсів, додають глибини. А є екранізації (їх небагато!), які перевершують першоджерела.

«Форрест Гамп»

Стрічка режисера Роберта Земекіса вийшла на великі екрани у 1994 році. Проте й досі вона залишається однією з найпопулярніших у світі і вважається класикою світового кінематографу. Мова в картині про розумово відсталого хлопця, надзвичайно ніжного та наївного. Незважаючи на слабкість розуму, Форрест не губиться в житті - він стає успішним спортсменом, героєм війни, одружується із коханою жінкою. Екранізація Земекіса, зворушлива та добра, перевершила однойменний роман Вінстона Грума, за мотивами якого була створена.

 

«Великий Гетсбі»

Фільм База Лурмана переносить глядача в Америку початку двадцятого століття. Богемні вечірки, життя багатіїв-капіталістів, старовинні автомобілі і величезні маєтки, - кінострічка прекрасно передає всі барви, весь настрій і атмосферу тих часів. Вона прекрасно доповнює характери героїв, допомагає зрозуміти мотиви їх вчинків та їх почуття. Бездоганна гра Леонардо Ді Капріо,   Кері Малліган і Тобі Магуайара допомогла фільму не просто не розчарувати прихильників творчості Фіцжеральда, але й перевершити його однойменний роман.

 

«Щелепи»

Випуск фільму "Щелепи" в 1975 році став переломним моментом в історії світового кінематографу. Режисура Стівена Спілберга, дивовижні за мірками минулого століття спецефекти, майстерно підібраний звуковий супровід дозволяє картині протягом трьох десятиліть утримуватися в ТОПі світового рейтингу трилерів і хоррор-фільмів. Звичайно, книга «Щелепи» Пітера Бенчлі не може створити в уяві читача настільки яскравого образу гігантської акули-вбивці і утримувати його в постійній емоційній напрузі, як робить це фільм. Як не крути, хоррор та гостросюжетні трилери нерідко краще сприймаються на великому екрані, аніж на паперових сторінках.

 

«Дівчина з тату дракона»

Шведсько-американська стрічка, одна з кращих в жанрі детективного трилера, тримає глядача у напрузі від початку і до кінця. Талановита гра  Деніела Крейґа та Руні Мара, саундтреки Трента Резнора і Атикуса Роса, геніальна режисура Девіда Фінчера, - у цій стрічці прекрасно все. За оцінками кіно і літературних критиків, картина вийшла не гірша, а то і краща ніж роман-основа  Стіґа Ларссона «Чоловіки, що ненавидять жінок».

 

«Життя Пі»

Корабельна аварія. Безкрайній океан. Самотній човен. І двоє всередині - чоловік і тигр. Історія про життя і смерть, про надію і відчай. У 2013 році картина отримала відразу 4 премії "Оскар" - за кращу режисуру, кращу операторську роботу, кращі візуальні ефекти і кращу оригінальну музику. А критики визнали, що фільм виявився навіть більш вражаючим, ніж книга Янна Мартела.

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife