Сім книг, щоб розібратись і допомогти собі

4 рок. тому
|
Категорія
Сім книг, щоб розібратись і допомогти собі - Vivat
Крізь будні та проблеми важко продиратися до світла та усміхатися. Ми можемо звинувачувати керівництво, непевний час, а то й близьких людей у своєму непростому становищі. І - даремно. Важливо не забувати, щоб зробити своє життя більш стерпним, а то й щасливішим можемо лише ми самі. І ніхто за нас цього не зробить. Саме тут варто наважитись та розібратись в собі. І тому добрими орієнтирами можуть стати книги відповідного напрямку. Від їхнього прочитання ви не вирішите автоматично свої проблеми, але напевно, що вони можуть підштовхнути вас до змін та зорієнтувати в якому напрямку рухатись та працювати. Це, насправді, дуже тяжко, адже простіше перекладати на щось чи когось відповідальність за своє відчуття радості та задоволення.

1. Робін Норвуд "Жінки, які кохають до нестями"

Ви закохувались так, що, здавалось, повітря рвало од емоцій? Ви навіть йшли проти себе заради коханого, хоч це йому було непотрібно? Вітаю, це фактично діагноз, бо здорова любов не має руйнувати ні вас, ні коханого. Але звідки це патологічне бажання любити, всупереч болю? В цьому питанні допомагає розібратися #1 книга сімейної психотерапевтки Робін Норвуд "Жінки, які кохають до нестями". Як згубні залежності пов'язані між собою? Звідки це взялося і що з цим, врешті, робити? Болюча та нещадна для розбору себе книга. Але, зрештою, це може бути крок до одужання.

2. "Як здобути прихильність людей і навчитися впливати на них"

Марвін Карлінс та Джек Шафер. А ось це геть інша книга, але теж необхідна кожному. Чому необхідна? Бо взаємодія з оточенням теж є запорукою нашої гармонії. І щоб вона була ефективна, то варто знати моменти, на які слід звертати увагу. Заголовок звучить дещо маніпулятивно, але погодьтеся, що не завадить обізнаність як будувати надійні стосунки, розпізнавати брехню та, зрештою, розуміти інших. Родзинкою книги є те, що сам агент ФБР ділитиметься випробуваними та дієвими методами комунікації з іншими.

3. Деніел Гоулман "Емоційний інтелект"

Якщо в попередній книзі діляться перевіреними методиками спілкування, то в цій книзі, власне, розбирається явище емоційного інтелекту і з чим його, так би мовити, їсти. Про важливість емпатії. Та що, власне, стає запорукою особистого щастя.

4. Сари Найт "Магічне мистецтво ігнорування"

Вас засмучують дрібниці, неприємні слова чужих людей, зобов'язання, що сидять вже в печінці? Тут стане в пригоді книга Сари Найт "Магічне мистецтво ігнорування", яка допоможе перестати непокоїтися через дрібниці й звернути увагу на те, що реально важливо та вкладатися саме туди. Авторка це подає у живій, дотепній та легкій подачі, що надає книзі привабливості окремим пунктом.

5. Шарль Пепен "Філософія впевненості в собі"

Мабуть, мало кому незнайоме почуття невпевненості в собі. Не наважуємося зробити крок в напрямку людини, а то й більш престижної роботи, бо обридливе відчуття знову стає на заваді. В такому разі буде актуальною "Філософія впевненості в собі" Шарля Пепена. Автор майстерно показує на працях філософів, психологів, а також досвіді спортсменів, письменників і, навіть, сучасних зірок, які теж не одразу були такими вже впевненими ще до того, як ми їх знали, що стали після того більш успішними. Отже, і тут варто говорити, що впевненість варто і можливо набути, якщо собі поставити за ціль, а не безкінечно гойдатися на хвилях власних страхів та невпевненості.

6. "Живи на повну! Керуй енергією, а не часом — стань успішним і щасливим"

Час сиплеться крізь пальці, як пісок? Крутитесь, як дзиґа, а толку небагато. Задумувались про це? От автори наступної книги не лише задумались, а й мають харч та деякі розв'язки для мозку в цьому напрямку, які ґрунтуються не просто на тому, що їм так раптом стрельнуло в голову, а на багаторічних дослідженнях. Йдеться про Джима Лоера та Тоні Шварца та написаний ними такий собі посібник з оптимізації в житті не тільки по роботі, а й в особистих стосунках. #6 "Живи на повну! Керуй енергією, а не часом — стань успішним і щасливим".

7. "Ічіґо-Ічіє. Японське мистецтво проживати незабутні моменти"

Між роботою, саморозвитком важливо для внутрішнього балансу відчувати легкість і задоволення. Здається, що це має бути десь на рівні "внутрішньої прошивки", але навіть тут варто вчитись дослухатися до себе, опановувати навіть мистецтво, як пропонує Ектор Гарсіа та Франсеск Мірал`єс в книзі "Ічіґо-Ічіє. Японське мистецтво проживати незабутні моменти." В якій вони вчать по прикладу, відповідно, японців отримувати насолоду не тільки од життя загалом, а кожного дня чи моменту. Адже відомий факт, що це один з народів - довгожителів, чому сприяє не лише високий рівень життя, а й, власне, певний позитивний погляд на життя. Звісно, од такої кількості напрямків роботи над собою може закрутитись голова. Та це не означає, що потрібно все "проковтнути" разом. І щоб не стало для вас найцікавішим із цього списку, то все одно це буде дорога до себе. Ще Сократ заповідав "Пізнай самого себе". Здається, це з найважчого, але воно того варте.

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife